Psycholoog Haarlem

Praktijk NAAM in Haarlem

bg

Diverse methoden om tot de kern te komen

Mijn opleidingen en ervaringen heb ik gecombineerd tot een eclectyische aanpak waarin -afhankelijk van jouw wensen en behoefte- diverse therapievormen een rol kunnen spelen. Hieronder vind je een korte omschrijving van enkele elementen die in mijn werkwijze regelmatig terugkomen:

 • Gesprek

  Door gesprek ontstaat er orde in wat er speelt, verkrijg je inzicht in je ervaringen, situaties en patronen, deel je jezelf, verwerk je en kom je tot nieuwe stappen.

  Ik bied jou een veilige setting waarin je je kunt openen én de expertise om van daaruit aan de slag te gaan. De ervaring en het proces van jezelf delen, met je kwetsbaarheden, angsten, schaamte en je kracht, is op zichzelf al helend. Door mijn positie als onafhankelijke maar betrokken buitenstaander kan ik zuiver met jou meekijken, iets wat soms lastiger is in gesprek met een goede vriend(in), familie of je partner.

 • Contact met de signalen van je lichaam

  Essentieel voor het vinden van je eigen antwoorden en een gelukkig leven, zijn de relatie en de verbinding met jezelf. De verbinding met jezelf begint met goed aanwezig zijn in je lichaam.

  In de sessies is er aandacht voor de verbinding met je lichaam. Contact met de signalen van je lichaam is de basis van jouw selfcare en het maken van keuzes die bij je passen. Je gevoelens, grenzen, echte verlangens en intuitie zijn allemaal in je lichaam waar te nemen.

  Vaak zit er oordeel op gevoelens of zijn er patronen in hoe we met de wijsheid van ons lichaam omgaan (doorpakken, bagatelliseren, wegdrukken, rationaliseren, twijfelen etc). In de sessies staan we stil bij contact maken met jouw signalen, het met compassie en nieuwsgierigheid toelaten ervan en er vervolgens naar durven handelen.

 • Kernwaarden en kernbehoefte

  In veranderingsprocessen op werk en privé vlak en bij vragen over ‘ik zit niet lekker in m’n vel’, ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’, is het ondersteunend, verhelderend en voedend om zicht te krijgen op je kernwaardes en kernbehoeftes. Het is een eenvoudige en leuke manier om terug te komen bij de basis, bij jezelf.

  Kernbehoeftes gaan over datgene wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Kernwaarden zijn jouw dagelijkse richtingwijzers. Ze gaan over wat jij belangrijk vindt in het leven en waar jij echt blij van wordt. Met de tools die ik je aanreik, heb je het snel helder. Van daaruit kun je opnieuw naar je dagelijks leven kijken. Zodat er meer verbinding komt tussen je binnenkant en de buitenkant. De basis voor voldoening en levensgeluk.

  Als je bijvoorbeeld een baan hebt waar weinig van je kernwaarden in terug te vinden zijn, dan zal dat gaan wringen en zul je er op leeglopen. Bij het vinden van een nieuwe functie of werkrichting die beter past, zullen je waarden veel inzicht en handvaten geven.

 • Intuitie-oefeningen en energiewerk

  In de sessies kan ik je leren hoe je zelf contact maakt met je intuitie, zodat je die voor alle facetten van je leven kunt gebruiken. Bij kleine en grote keuzes. Dit doen we via intuitieve energetische oefeningen en intuitief schrijven. Je krijgt zicht op hoe jouw intuitie werkt, het contact wordt duidelijker, je gaat meer vertrouwen op de signalen van je intuitie en gaat oefenen met het volgen van je intuitie in je leven. Ook is er ruimte om contact te maken met je begeleiders.

  Vaak vinden clienten het fijn dat ze openlijk met mij over hun ervaringen kunnen praten; met iemand die snapt waar ze het over hebben, zonder het gek te vinden, en die wel met beide benen op de grond staat. Er is ruimte om op al je vragen over intuitie in te gaan. Zoals: Zijn dit nou gedachtes of intuitie? Is dit angst of m’n intuitie? Hoe stel ik vragen aan m’n intuitie?

 • Visionboards

  Een visionboard is een collage die je maakt vanuit je authentieke weten. Heerlijk om te doen! Een favoriet van veel clienten. En ook van mezelf.

  Je kunt een vrij visionboard maken om helder te krijgen in welke ontwikkeling je zit, om te ordenen en om keuzes te kunnen maken. Je kunt ook themagerichte visionboards maken gericht op bijvoorbeeld vragen omtrent werk, huis en relatie. Je werkt vanuit je gevoels- en intuitieve laag en omzeilt daarmee je geconditioneerde gedachtepatronen en beren op de weg.

  Een visionboard verheldert waar je hart, je echte ik, naar verlangt en maakt het zichtbaar. Daarmee bevestigt het steeds in jou wie je bent en wat je echt wilt. Je visionboard brengt je op een speelse, voedende manier in beweging. Doordat je dagelijks de beelden en de krachtige energie van het visionboard in je op kunt nemen, helpt het je met stappen zetten, waar je voorheen wellicht werd weerhouden door angst, twijfels of onzekerheid. Door samen het visionboard te bespreken komt er vaak allerlei extra informatie en inzicht naar voren.

 • Innerlijke kind

  Contact maken met het kind in jou helpt je om oude pijn te helen, terugkerende patronen te begrijpen en transformeren en te groeien in je zelfvertrouwen. Het werkt integrerend op een diep niveau. Je komt thuis bij jezelf. Clienten zijn vaak verbaasd over de emotie die vrijkomt en ontroerd door de ontmoeting met dit deel in hunzelf.

  Snap je hoe een terugkerend patroon bij jezelf in elkaar zit en waar het vandaan komt, maar lukt ‘t je niet om het te veranderen, dan is het vaak zo dat er kind pijn zit. Het heeft dan geen zin om te praten, het gaat om heling op gevoelsniveau.

  Mensen die veel last hebben van hun innerlijke criticus en het gevoel aan vanalles te moeten voldoen, hebben vaak baat bij innerlijk kind werk. Je eigen kind pijn kennen en helen, is essentieel om gezonde relaties aan te gaan en zelfvertrouwen te ervaren. Omdat de heling plaatsvindt op gevoelsniveau, verandert je gedrag vanzelf mee. Als je zelf weet hoe je dit contact kunt maken, kun je er liefdevol en bevestigend zijn voor jezelf wanneer je dit nodig hebt. Zodat je niet in oude patronen hoeft te stappen.

 • Schrijven

  Schrijven is een geweldige manier om te ventileren, eerlijk te zijn met jezelf, te verwerken, zicht op jezelf te krijgen, tot nieuwe stappen te komen, orde te creeren en geinspireerd te raken. Gerichte huiswerk schrijfopdrachten kunnen goed helpen in jouw proces.

 • Compassie vs innerlijke criticus

  Hoe praat jij tegen jezelf?: Oordeel je snel naar jezelf, ben je kritisch, stel je te hoge eisen aan jezelf en wijs je jezelf af?

  Niet lekker in je vel zitten, onzeker zijn, angst- en somberheidsklachten, te hard werken of juist niet in aktie komen, kunnen allemaal te maken hebben met een sterke innerlijke criticus. Echte verandering hierin ontstaat wanneer je met meer compassie met jezelf kunt omgaan. Dit is een vaardigheid die iedereen kan leren. Het vergt beoefening, net zoals leren fietsen of een sport of instrument bespelen. In de sessies kijken we naar welke oefening goed bij je past en ga je daarmee in de sessie en erbuiten mee aan de slag.

  Deze liefdevolle houding naar jezelf geeft vertrouwen, ontspanning en rust. En helpt je om meer te genieten van je relaties, je werk en te creeren wat je wilt.

Psycholoog NAAM in Haarlem

NAAM

 • Geregistreerd psycholoog
 • Intake op korte termijn
 • Vergoeding (deels) mogelijk
 • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Neem contact op

Hoe ervaren cliënten mijn hulp?