Psycholoog Haarlem

Praktijk NAAM in Haarlem

bg

Assertiviteit en jouw persoonlijke grenzen

Voor een gezond, vitaal en gelukkig leven is het essentieel dat je je grenzen en je wensen leert kennen en aangeven. Een vaardigheid die iedereen zich eigen kan maken.

De meeste hooggevoelige mensen vinden het moeilijk voor zichzelf op te komen. Je wilt anderen niet kwetsen, voelt je snel schuldig of erg verantwoordelijk. Je wilt het het het liefste goed doen voor iedereen, maar hebt de neiging jezelf daarbij uit het oog te verliezen. Dit kan leiden tot stress, vermoeidheid, overspannenheid, burnout, angst en depressie. Des te belangrijker om te leren hoe je hierin liefdevol voor jezelf kunt zorgen. The art of selfcare!

In de coaching kan het volgende aan bod komen:

  • gaan opmerken en voelen: waar ligt mijn grens
  • ok gaan zijn met dat dat je grens is; hier komen oude patronen in het omgaan met jezelf en anderen omhoog, en vaak ook angsten om het anders te gaan doen
  • durven te gaan communiceren en hoe communiceer je dat (zonder jezelf te verontschuldigen, met compassie in je kracht)
  • Je leven inrichten op basis van je grenzen en wensen

Ik beloof je dat als je dit meer onder de knie hebt, je veel meer lucht, energie en levensvreugde zult ervaren! Je blijft dichterbij jezelf, hebt je prioriteiten helder, bent assertiever en besteed je tijd aan datgene wat echt belangrijk voor je is. Je bent realistischer. Duidelijker naar je omgeving. Ervaart meer levensgeluk. En je blijft meer in balans.

Samen aan de slag

Ervaar je problemen met het aangeven of bepalen van jouw eigen grenzen? Neem dan gerust contact met mij op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak. Ik nodig je van harte uit om hier samen met mij aan te werken.

Maak een afspraak
Psycholoog NAAM in Haarlem

NAAM

  • Geregistreerd psycholoog
  • Intake op korte termijn
  • Vergoeding (deels) mogelijk
  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Neem contact op

Hoe ervaren cliënten mijn hulp?